Cadouri vintage – cum le faci loc in casa ta

Cuvantul “vintage” si-a facut loc in viata noastra pas cu pas. La inceput au fost rochiile din alte epoci si palariile rocambolesti, purtate de dame bine. Au urmat bijuteriile flamboiante, cu parfumul unor vremuri de demult. Apoi a venit randul obiectelor de decor si de mobilier: cufere pline de secrete, cutii purtand patina timpului, ceasuri si pendule atemporale.

Daca in moda ne-am descurcat instinstinv, asociind in mod fericit accesorii vintage la tinute actuale, in ceea ce priveste designul interior lucrurile nu au mai fost asa de simple. Principala intrebare care s-a ridicat a fost: cum putem aduce un aer vintage in apartamentele noastre moderne, cu geamuri termopan, parchet lacuit, accesorii metalice, pastrand, totusi, o unitate de stil?

Fara a ne pretinde specialisti in domeniu, avem cateva idei pentru tine, despre cum poti introduce obiectele si cadourile vintage in viata ta:

  • Aplica tactica pasilor marunti. Nu fa nicio schimbare majora, care sa impacteze vizibil locuinta. Incepe prin a introduce in casa obiecte mici, care sa creeze un efect subtil. Ar putea fi vorba de un album foto vintage tinut in biblioteca. Sau de un set de biscuti vintage pentru pahare, pe care sa-i pastrezi pe birou sau pe masa din bucatarie. Testeaza. Vezi cum se integreaza noile obiecte in context. Vezi cum reactioneaza si cei care te viziteaza.
Biscuti pentru pahare vintage

Biscuti pentru pahare vintage

  • Gradual, creste numarul de obiecte vintage din incapare. Acorda o atentie deosebita felului in care se asorteaza culorile si materialele din mobilierul original cu cele vintage. Spre exemplu, daca holul tau este mobilat cu lemn natur, o cutie de chei din lemn se va potrivi foarte bine. La fel, daca bucatia e mobilata in nuante neutre, poti introduce o rasnita ceramica.
Rasnita ceramica

Rasnita ceramica

  • Acum e momentul sa treci la artileria grea! Daca primii pasi au avut rezultate multumitoare si casa ta are deja un aer vintage subtil, e timpul sa treci la nivelul urmator si sa introduci piese vintage care sa schimbe radical incaperea. Incearca un taburet tapisat cu matase in culori pudrate. O etajera sau o masuta cu picior. O oglinda cu rama a carei lucratura fabuloasa sa aminteasca de secolele trecute. Introdu aceste obiecte unul cate unul, testeaza si apoi orienteaza-te spre urmatorul. Uneori, granita dintre stil si kitch este, din pacate, foarte fina.
  • Coldinda magazinele de antichitati, galeriile de arta si boutique-urile vintage, online sau offline. Acolo vei gasi, cu siguranta, piese memorabile cu care sa-ti decorezi interiorul.

La final, lasati-va imaginatia sa zburde cu o idee de la Design.Build.Ideas.

vintage-and-modern-decor-interior

Advertisements

2 thoughts on “Cadouri vintage – cum le faci loc in casa ta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s