Povestea iepurasului de Paste

Pentru ca in curand vom sarbatori Pastele, m-am gandit ca astazi sa va spun povestea iepurasului. Iepurasul de Paste e asteptat in special de copii, sa le aduca daruri duminica dimineata, in prima zi de Paste. Acest simbol pascal isi are orginea in statele germane, unde cartile il mentioneaza inca din secolul al XVI-lea. Povestea spune ca darurile pentru cei mici erau ascunse in casa sau in gradina, iar Iepurasul era cel care le aducea copiilor. Initial, cadourile constau in dulciuri si diverse figurine facute din zahar sau ciocolata.

Odata cu trecerea timpului, obiceiul de a oferi daruri de Paste s-a extins la toata familia, ba chiar si intre prieteni. Si cadourile au inceput sa se diversifice: de la dulciuri pana la haine, jucarii sau diverse decoratiuni. In special hainele au devenit populare, intrucat un alt obicei legat de Paste spune ca, in prima zi de sarbatoare, toata lumea trebuie sa poarte imbracaminte noua.

O alta traditie referitoare la Iepuras si la ouale colorate spune ca zeita saxona Eastre a gasit intr-o iarna o pasare ranita si, pentru a o salva, a transformat-o intr-un iepuras care putea sa faca in continuare oua, astfel incat, pentru a-i multumi zeitei salvatoare, isi colora ouale si le oferea acesteia.

Daca ti-au placut povestile noastre de Paste, de invitam sa ciocnesti un ou rosu si in cinstea noastra. Si iti urmam mult spor la cautat si gasit cadouri de Paste pentru tine si cei dragi!

Iepurasul de Paste

Iepurasul de Paste

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s