Cadou cu surpriza sau cadou cu premeditare?

Pentru ca maine e 8 martie, pentru ca a fost Dragobete si Ziua Indragostitlor si pentru ca multe alte sarbatori stau sa vina, am zis sa aduc in discutie un subiect mai delicat, dar foarte actual: cum oferim cadouri pentru cei dragi? Le facem o surpriza sau le pregatim – le oferim, cum ar veni – cadouri cu premeditare?

Cum vine partea cu surpriza, cred ca nu-i nevoie sa explic prea mult. Te gandesti tu ce i-ar placea mai mult si mai mult celui/ celei drag(i), eventual intrebi in stanga si-n dreapta, stai cu urechile ciulite ori de cate ori vorbeste despre ceva care i-ar face placere, faci totul cu maxima discretie si, daca astrele se aliniaza cum trebuie, vei obtine un “Wow, ce surpiza, este exact ce mi-am dorit!“, din partea destinatarului.

Ce te faci insa daca, oricat te-ai straduit, nu ai dibuit ce si-ar dori respectivul/ respectiva? Sau daca timpul, distanta sau pur si simplu relatia pe care o aveti nu-ti permite sa faci astfel de investigatii? Ori esti o fire mai pragmatica sau nu stai prea bine la capitolul observatie si analiza fina? Nu-ti ramane decat varianta premeditata: intrebi direct persoana in cauza ce isi doreste, indeplinesti cerinta si bifezi o misiune indeplinita.

Pentru ca multi critica ultima varianta, as vrea sa spun cateva vorbe in apararea acestui model. Sunt de acord, nu-i cea mai romantica si surprinzatoare abordare, dar, cu siguranta este cea mai practica, lipsita de batai de cap si situatii jenante. Iar nivelul de satisfactie al celui/ celei care primeste darul e garantat!

Asadar, iata mai jos 3 motive simple pentru care eu zic ca ar trebui sa luati in calcul si ideea de a face un cadou cu premeditare:

  • Ii vei oferi cu siguranta persoanei dragi exact ceea ce isi doreste. Fara investigatii inutile, fara riscul de a gresi, fara a-i lua ceva ce are deja sau a mai primit. Mergi pe modelul “Punct ochit, punct lovit!”
  • Si tu, si persoana draga, scapati de blestemul cadourilor de complezenta – tipul acela de daruri care sunt considerate potrivite in orice moment: o sticla de vin (bun) pentru un barbat, o esarfa pentru o femei. Acum chiar ai ocazia sa-i cumperi omului drag ceva ce-i place sau macar ii este util.
  • E mai rapid si fara batai de cap. Stiu, poate suna un pic cinic, dar traim in secolul vitezei si, intr-o era in care abia apucam sa mai vorbim unii cu altii, cine mai are timp de subtile intrebari si abordari detectivistice pentru a cumpara un cadou? Nu mai bine intrebi direct si alegi exact darul dorit in marimea/ culoarea/ forma/ dimensiunea perfecta?

Voi cum alegeti sa faceti cadouri: cu surpriza sau cu premeditare?

Cadou surpriza

3 thoughts on “Cadou cu surpriza sau cadou cu premeditare?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s